Підприємства Кіровоградщини відновили роботу в умовах воєнного стану

Перегляди: 654

Більшість підприємств-виробників Кіровоградської області відновили роботу в умовах воєнного стану.

Про це повідомила заступниця директора департаменту економічного розвитку та торгівлі Кіровоградської ОВА Світлана Соломаха.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Вона зазначила, що з початку воєнних дій економіка області зазнала суттєвих структурних змін, дещо зменшився виробничий потенціал. Причинами цього є зміна балансу попиту та виробництва, недоступність частини ринків постачання сировини та збуту готової продукції, руйнування економічних та логістичних зв’язків, а також втрата частини кваліфікованого персоналу.

Наразі на території усіх територіальних громад області ведеться щоденний моніторинг діяльності виробничих підприємств. Дані показують, що ситуація має позитивні тенденції.

За офіційною інформацією, станом на 8 квітня у галузі промисловості з 473 виробників зараз працюють 382 підприємства – 82%. Найбільше підприємств працюють у харчовій промисловості, адже вони залучені до обробки сільгосппродукції, активно долучаються до надання гуманітарної допомоги регіонам, де ведуться бойові дії.

У легкій промисловості працює 86% підприємств, в обробленні деревини – 84%, хімічної продукції – 79%, металургії – 76%, машинобудуванні – 74, у добувній промисловості – 65%, виробництві електроенергії – 92% виробників.


Джерело: Кіровоградська ОВА