У художньо-меморіальному музеї Олександра Осмьоркіна відновили роботу «Художні студії» (фото)

Перегляди: 731

У художньо-меморіальному музеї Олександра Осмьоркіна відновили творчу роботу художники - учасники мистецького проєкту «Художні студії».

Експозиція музею демонтована для збереження, екскурсії для відвідувачів не проводяться, але музей підтримує культурну діяльність у воєнний час, однією з форм мистецької роботи є організація «Художніх студій».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Цей мистецький проєкт започатковано у 2012 році, з нагоди 120-річчя з дня народження Олександра Осмьоркіна, як своєрідну школу мистецтва і платформу для спілкування за ініціативи музею і відділу образотворчого мистецтва дитячої школи мистецтв міста Кропивницького.

На початку цього року кропивницька художниця, завідувачка відділу образотворчого мистецтва дитячої школи мистецтв Ольга Краснопольська запропонувала зробити творчі студії систематичними та доступними також для художників-аматорів. В лютому творчі майстерні встигли організувати двічі, згодом їх довелося перервати через напад росії.

15 квітня у «Художніх студіях» взяли участь кропивницькі живописці Андрій Надєждін, Людмила Демиденко, Ольга Краснопольська та художники з Дніпра - Марія Грім й Олександр Василенко. Моделлю цього разу виступила директорка міської музичної школи №1 Євгенія Малявкіна.

До участі в «Художніх студіях» запрошують як професійних художників, так і аматорів, зустрічі проводяться за попередньою домовленістю.