Школярки з Кіровоградщини виграли можливість навчатися у Британії

Перегляди: 1089

Троє учениць Гайворонського ліцею №2 стали переможцями конкурсу НМС (Headmasters’ and Headmistresses’ Conference), який дає можливість талановитим дітям з європейських країн навчатися у школах Великої Британії.

Цього року учасницями конкурсу стали Вікторія Клименко, Анастасія Лаба, Анастасія Смілянець – учениці 11 класу (вчитель Гончарук В.М.) та Валерія Пустовойт, Вікторія Стицюра – учениці 10 класу (вчитель Бабчук О.А.). З листопада 2021 року по січень 2022 року дівчата пройшли ряд випробувань на знання англійської мови та вміння спілкуватися в усному і писемному мовленні. На підготовчому етапі заповнювалися анкети. Перший тур представляв собою виконання розгорнутого тесту з англійської мови з лексико-граматичними завданнями, у другому турі потрібно було написати твір на одну з запропонованих тем.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За результатами конкурсу три з п'яти учениць отримали можливість навчатися закордоном.

Вікторія Клименко навчатиметься у незалежній приватній школі-коледжі Пангборн у графстві Беркшир на захід від Лондона. Валерію Пустовойт запрошує на навчання незалежна приватна школа Фелстед у графстві Ессекс, теж недалеко від Лондона. У ці дні організаторами конкурсу підбирається школа для Анастасії Смілянець (процесу підбору школи для учнів британці віддають багато часу і уваги, оскільки до уваги беруться багато факторів, а саме: підбір предметів для вивчення, коло інтересів, характер, досвід перебування у відповідних місцевостях та інші).

У перспективі, закінчивши таку школу і отримавши атестат про її завершення, учні матимуть можливість навчатися у європейських вузах.


Джерело:

Гайворонська міська рада у Facebook