Війна очима дітей: у Кропивницькому презентували виставку дитячих малюнків (фото)

Перегляди: 3533

На вебсайті художньо-меморіального музею Олександра Осмьоркіна презентували виставку творів дітей про війну «Наш дім – Україна!».

Учасниками виставки стали учні відділу образотворчого мистецтва Дитячої школи мистецтв міста Кропивницького (завідувач відділу Ольга Краснопольська) та художнього класу Таращанської дитячої музичної школи Київської області (викладач Оксана Журавель), а також вихованці студії «Дизайн та декор» Міського палацу дітей та юнацтва Дніпровської міської ради (керівник студії Марія Рахманова).

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Експозицію виставки складають майже 100 творчих робіт 52 авторів, віком від 6 до 18 років, виконаних в різних образотворчих техніках: кольорові олівці, фломастер, гуаш, акварель, гелева ручка і навіть лінорит, зроблений на основі документальних фото жахливих подій війни.

«Більшість малюнків були зроблені в перші, найважчі морально тижні війни. Давала дітям актуальні завдання, щоб сидячи у бомбосховищах, коридорах, підвалах, вони не тільки слухали розмови дорослих і зведення з передової, а й відволікались на «термінове і вкрай важливе завдання» від Ольги Сергіївни. Багато хто з дітей таким чином залишав на папері свої думки, тривоги, страхи. Батьки надсилали мені фото робіт і дітей зі сховищ, навіть відео, де вони малюють, співаючи українських пісень. Ми викладали роботи в соцмережах, для діток, особливо у таких надскладних умовах, дуже важливо знати, що їх почули і побачили. А виставка, хоч і віртуальна, в музеї – це ще важливіше і для дітей, і для батьків, і для викладачів, і для всіх тих, хто нас захищає зараз», - розповіла одна з організаторок виставки завідувачка відділу образотворчого мистецтва Дитячої школи мистецтв міста Кропивницького Ольга Краснопольська.

Цією віртуальною виставкою діти та їх творчі наставники долучаються до всеукраїнського проєкту «Мамо, я бачу війну», головною ідеєю якого є: «Війна та мир в Україні на малюнках дітей стануть основою для найбільшого у світі маніфест-колажу, який назавжди залишиться в цифровій мережі за допомогою технології NFT».

Ознайомитися з виставкою творів юних художників про війну «Наш дім – Україна!» можна на вебсайті музею за посиланням.

Джерело:

Кропивницька міська рада у Facebook