Ситуація з коронавірусом на Кіровоградщині: треба ще поберегтися

Перегляди: 841

Covid-19 фіксується щодня, ситуація в області нестабільна, враховуючи міграційні потоки переселенців.

З початку війни серед вимушених переселенців в області зафіксували 23 випадки коронавірусної інфекції, з них п’ять дітей. Одна жителька Харкова, яка вимушено переселилася до Кіровоградщини, померла від ускладнень хвороби.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Станом на сьогодні на коронавірусу хворіють 545 мешканців Кіровоградщині.

Головна санітарна лікарка наголошує, що хворим на коронавірус під час тривоги в укриттях чи бомбосховищах варто бути у масці, аби не інфікувати оточуючих.

Майже 49% жителів Кіровоградщини отримали одну дозу вакцини.

Наразі на Кіровоградщині працюють 90 пунктів, з них чотири пункти масової вакцинації, де можна зробити щеплення, маючи при собі лише документ, який підтверджує особу.

«Враховуючи те, що ми живемо третій рік в епідемії коронавірусу, ми до цього вже звикли, і ми фіксуємо хвилі спаду і підйому захворюваності. Тож сьогодні можна сказати, що березнева хвиля коронавірусної інфекції йшла на спад. Але ризик виникнення нових випадків Covid-19 залишається актуальним», - сказала головна санітарна лікарка області Надія Оперчук.

Нагадаємо, за минулу добу на Кіровоградщині від коронавірусу померли двоє людей.


Джерело: головна санітарна лікарка області Надія Оперчук у марафоні «Непереможний вітер»