На Кіровоградщині ліквідували канал постачання наркотиків до виправної колонії (фото)

Перегляди: 967

Як встановили поліцейські, організував наркотрафік злочинець, який контролював діяльність учасників групи. Серед причетних ув’язнені та раніше засуджені особи. Вони підшукували раніше звільнених з місць позбавлення волі осіб, аби ті передавали наркотики на територію виправної установи. Надалі вміст пакунків розповсюджували серед утриманців.

Викрили злочинну діяльність та отримали докази причетності фігурантів оперативники управління стратегічних розслідувань в Кіровоградській області спільно зі слідчими обласної поліції.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

26 квітня оперативники та слідчі провели санкціоновані обшуки в камерах, де утримуються фігуранти, та за місцями мешкання. Крім того, на підставі отриманих доказів двом учасникам групи повідомили про підозру за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України.

Процесуальне керівництво здійснює Кіровоградська обласна прокуратура. Заходи з викриття протиправної діяльності проводилися за участю співробітників колонії.

За незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів чинним законодавством передбачена відповідальність - позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.


Джерело: Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України