В одному з навчальних закладів Кропивницького вчителі налагодили виробництво турнікетів

Перегляди: 3703

Вчителі одного з навчальних закладів Кропивницького спільно зі своїми колегами налагодили виготовлення турнікетів та інших текстильних виробів.

Займаються пошиттям медичного спорядження вчителі трудового навчання, їх колеги з інших шкіл, а також усі охочі волонтери - ті, які знають, з якого боку підійти до швейної машинки.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Загалом до справи, у залежності від дня, долучаються близько 25 волонтерів, але необов'язково всі шиють: хтось фасує, інші пакують, треті - ріжуть. До того ж, працюють над виробництвом турнікетів не тільки жінки, а й чоловіки: вони нарізають матеріали для шиття.

"За день виготовляємо десь 250 - 300 турнікетів, - говорить керівниця виробництва, волонтерка Олена. - Від 5 квітня зробили вже майже 5000 штук."

Проте волонтери шиють не лише турнікети. Серед їх виробів і білизна, і футболки, і балаклави та багато інших, необхідних військовим, речей.

"Матеріали купуємо. Теж допомагають волонтери. Ми збирали кошти на текстиль, який і до війни був дорогим, а зараз тим паче. Нещодавно закупили матеріалів аж на 30 тис. грн. Але це не значить, що гроші, які дають нам люди, це плата за турнікети, - говорить пані Олена, - ми робимо їх безкоштовно. Передаємо у волонтерські центри, і так, якщо комусь треба, до нас звертаються."

Фото Ігоря Філіпенка, СВN