У Кропивницький приїхали «Лікарі без кордонів»

Перегляди: 3860

Міжнародна організація невідкладної медичної допомоги Medecins Sans Frontiers – «Лікарі без кордонів» розпочала роботу в Кропивницькому.

Представниці організації зустрілися із заступником міського голови Олександром Мосіним, щоб обговорити подальшу співпрацю у секторі охорони здоров’я.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Фахівці організації вже проводять тренінги з медиками міського пологового будинку з надання психологічної допомоги постраждалим та вчать діяти в разі хімічної та біологічної загрози.

Аби краще розуміти, якої допомоги потребують жителі Кропивницького, представники «Лікарів без кордонів» у супроводі очільниці управління освіти міської ради Лариси Костенко відвідали міський гуманітарний центр, який займається розселенням вимушено переміщених із фронтових зон.

Представниця організації пані Паула зазначила, що першочергово планується визначити обсяг та головні завдання у сфері надання переселенцям необхідної медичної та психологічної допомоги.

Нагадаємо, «Лікарі без кордонів» – це незалежна міжнародна медична гуманітарна організація, яка допомагає постраждалим під час збройних конфліктів, від природних і техногенних катастроф.


Джерело: Кропивницька міська рада