У Кропивницькому юних містян та дітей переселенців запрошують у клуб робототехніки

Перегляди: 791

Бібліотека імені Чижевського запрошує усіх охочих дітей безкоштовно долучитися до клубу робототехніки.

У розпорядженні учасників два навчальні набори LEGO BOOST та Mindstorms EV3, які допомагають їм опановувати основи робототехніки, програмування, інженерії та 3D-моделювання. У складі кожного з наборів є понад 800 деталей та інструкція, додаються також двигун, програмований блок, комбінований датчик кольору і відстані. З одного комплекту можна зібрати до п’яти моделей програмованих іграшок з різноманітними можливостями та функціями.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Під час занять діти знайомляться з базовими навичками програмування, за допомогою яких роботів навчають розмовляти, рухатися у кімнаті в різних напрямках, виявляти та обходити перешкоди, розрізняти кольори, бачити предмети, носити різні аксесуари, кидати дротики та інше. Готову іграшку програмують за допомогою спеціальних додатків для iOS і Android, які встановлюються на смартфон чи планшет.

«На конструювання однієї моделі потрібен досить тривалий час та злагоджена командна робота, що позитивно впливає на стосунки між різними поколіннями. Віднедавна до наших занять приєдналися нові учасники – люди, які були змушені виїхати з районів бойових дій. Для людей, які пережили жахіття війни, такі заняття є ще й психологічним розвантаженням. Кропіткий процес створення рухливих іграшок допомагає їм відволікатися від тяжких думок. Опанування нових технологій, спроби кодування та спілкування у клубі навчають учасників ухвалювати нестандартні рішення, сприяють пошуку нової роботи для дорослих. А дітей стимулюють здобувати нові знання, які впливають на визначення майбутньої професії», - розповіла провідна бібліотекарка Інтернет-Центру бібліотеки Світлана Волкова.

Звертатися можна до Інтернет-Центру бібліотеки Чижевського щодня з 10:00 за адресою: вулиця Велика Перспективна, 24.


Джерело: Кропивницька міська рада