На Кіровоградщині за чотири місяці поліцейські вилучили алкоголю й тютюну на майже 530 тисяч гривень (фото)

Перегляди: 1059

Упродовж січня-квітня підрозділами превенції поліції області проведено 3849 рейдів з відпрацювання ринків, магазинів, торгових павільйонів, кіосків та прилеглих до них територій.

За фактами правопорушень складено 138 адміністративних протоколів, із яких 104 – за порушення правил торгівлі пивом, алкогольними напоями та тютюновими виробами, 28 – за порушення порядку провадження господарської діяльності та 6 – за зберігання або транспортування алкогольних напоїв чи тютюнових виробів без акцизних марок.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У результаті вжитих заходів з незаконного обігу вилучено більше 9030 пачок тютюнових виробів орієнтовною вартістю 407 тисяч гривень та понад 1780 літрів алкогольної продукції орієнтовною вартістю 120 тисяч гривень.

Так, дільничні офіцери поліції Олександрійського районного відділу на одному з ринків викрили продаж тютюнових виробів без марок акцизного збору. В результаті вилучено понад 920 пачок цигарок на загальну суму 37 тисяч гривень. За порушення правил торгівлі тютюновими виробами на особу складено адміністративний протокол.

У місті Знам’янці виявлено факт незаконного перевезення підакцизних товарів. Під час огляду транспортного засобу вилучено 160 пачок цигарок, 120 літрів фальсифікованої горілчаної продукції на загальну суму 12 тисяч гривень.

Також під час огляду автомобіля мешканця іншої області правоохоронцями виявлено та вилучено 1500 пачок цигарок без марок акцизного забору, загальна вартість яких становить 50 тисяч гривень. На порушника складено адміністративний протокол.

Робота в цьому напрямку продовжується. Працівники поліції нагадують, що відпрацювання з протидії незаконному обігу підакцизних товарів триває на території області з листопада минулого року.


Джерело: ГУ Національної поліції в Кіровоградській області