У Кропивницькому судитимуть держслужбовця, який завдав збитків на 440 тисяч гривень

Перегляди: 5492

Недбалість службовця при ремонті інтернату для пенсіонерів призвела до збитків державі на суму понад 400 тис грн.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За керівництва Кропивницької окружної прокуратури завершено досудове розслідування щодо службовця Управління капітального будівництва Кіровоградської ОДА, внаслідок недбалості якого безпідставно оплачено завищену вартість обладнання, що завдало збитків державі в розмірі 440 тис гривень.

За версією слідства, під час реконструкції котельні та зовнішніх інженерних мереж психоневрологічного інтернату для людей похилого віку, підрядник безпідставно завищив вартість придбаного устаткування на 440 тис грн.

В той же час, службовець Управління капітального будівництва Кіровоградської ОДА, будучи відповідальним за перевірку правильності розрахунків та маючи можливість перевірки розрахунків підрядника, свої службові обов’язки виконував не належно, забезпечив прийняття обладнання за завищеними цінами, що завдало збитків державі.

Обвинувальний акт скеровано до суду. У випадку доведення вини підозрюваній особі загрожує до 5 років позбавлення волі. Досудове розслідування здійснювалося слідчим відділом Кропивницького РУП ГУНП в Кіровоградській області.