Як нестача пального впливає на роботу комунального транспорту в Кропивницькому

Перегляди: 4200

Після зруйнування російськими ракетами Кременчуцького нафтопереробного заводу значно загострилася ситуація із постачанням пального до регіонів України, зокрема і Кропивницького.

У якому режимі працюватиме комунальний транспорт та на скільки вистачить запасів пального, CBN розповів заступник міського голови Олександр Вергун.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Усі комунальні підприємства, у тому числі житлово-комунального господарства, які здійснюють пасажирські перевезення, гостро відчувають дефіцит пального. У зв’язку з цим роботу КП “Електротранс” оптимізовано, скоротили графік руху маршрутних таксі, деякі замінили тролейбусами з автономним ходом, зокрема п’ять маршруток №274. Це дало можливість зекономити витрати дизельного пального і забезпечити графік руху громадського транспорту. Надалі переглянемо роботу й інших автобусних маршрутів, які курсують в напрямках Лісопаркової, Новомиколаївки, Лелеківки», - сказав Олександр Вергун.

За словами заступника міського голови, сьогодні оптимізована та переведена в режим економії і робота комунального господарства.

«Поки не залучають грейдер до грейдерування вулиць приватного сектора, а також установку “Скандія”, яка прибирає підбордюрну частину доріг. До того ж, скоротили роботу іншої комунальної техніки, яка прибирає вулично-дорожну мережу. Сьогодні працюють тільки бригади із асфальтування та ямкового ремонту дорожнього покриття», - додав посадовець.

Постачальники паливно-мастильних матеріалів обіцяють, що ситуація із забезпеченням необхідного обсягу пального у місті стабілізується до кінця тижня. Однак і наявних запасів

є приблизно на такий же час.

«Наявних резервів пального вистачить на тиждень, тож працюємо в режимі жорсткої економії. Сподіваємося, що повної зупинки транспорту не відбудеться, а ситуація із забезпеченням пальним вирівняється», - зазначив насамкінець Олександр Вергун.