На Кіровоградщині засудили п'ятьох колабораціоністів

Перегляди: 2869

За участі Кіровоградської обласної прокуратури в суді оголосили вироки п'ятьом особам, яких визнали винними та засудили за колабораційну діяльність, спрямовану проти України в інтересах російської федерації.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Прокурорами у ході суду повністю доведено вину обвинувачених. Зокрема, засуджені розповсюджували антиукраїнську інформацію у соціальних мережах, відкрито засуджували дії української армії та влади, закликали армію РФ до захоплення України, насильницьку зміну конституційного ладу, повалення державної влади та відкрито й всебічно  підтримували й виправдовували військову агресію російської федерації.

До прикладу, студент з Харкова, який через війну тимчасово мешкав у Кропивницькому, в месенджері викладав матеріали: «За росію», «Смерть хохлам», «Коли запишусь в російську армію» та інші. Колаборанта засуджено до 2 років ув'язнення.

За результатами судового розгляду інших 4-ох обвинувальних актів, колабораціоністам призначено покарання терміном від 2 до 5 років.


Джерело: Кіровоградська обласна прокуратура