В Україні можна буде одночасно оформити закордонний паспорт та ID-картку

Перегляди: 1074

Можливість отримати два документи відразу буде доступною для громадян з 14 років - відповідне рішення ухвалив уряд вчора, 8 травня.

«У зв’язку з військовою агресією російської федерації на території України виникла потреба у швидкому та зручному оформленні або поновленні втрачених паспортних документів.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Відтак, експериментальним проектом надано можливість особі, яка досягла 14-річного віку, одночасно із оформленням ID-картки подати заяву для оформлення закордонного паспорта», - йдеться у повідомленні Державної міграційної служби на Урядовому порталі.

Зазначається, що заява для оформлення закордонного паспорту подається особою, яка досягла 14-річного віку особисто, без присутності законного представника.

У разі втрати документів або необхідності їх обміну у зв’язку зі зміною персональних даних, можна також звернутися за одночасним оформленням ID-картки та закордонного паспорта, без необхідності спочатку оформляти ID-картку, а тільки після її отримання звертатися за оформленням закордонного паспорта.

Послугу надаватимуть територіальні підрозділи Державної міграційної служби, центри надання адміністративних послуг або відокремлені підрозділи державного підприємства «Документ» (центри обслуговування громадян «Паспортний сервіс»).

Скористатися такою послугою громадяни України зможуть після набрання чинності постановою Кабінету Міністрів, тобто після її офіційного опублікування, а також технічної реалізації в інформаційно-комунікаційній системі ДМС.


Джерело: Урядовий портал

Фото: Державне підприємство «Документ»