Кропивницька міська рада закликала УПЦ порвати зв'язки з російською православною церквою

Перегляди: 2619

Кропивницька міська рада підтримала звернення до митрополита Кіровоградського та Новомиргородського Іоасафа та керівників релігійних організацій УПЦ міста Кропивницького з вимогою засудити дії настоятеля РПЦ Кіріла та розірвати юридичні зв’язки з російською православною церквою.

Депутати міськради звертаються до митрополита Кіровоградського та Новомиргородського Іоасафа з вимогою, щоб він публічно засудив дії Кіріла та окремих священнослужителів УПЦ в пособництві і благословенні агресора.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Також чиновники вимагають від релігійних організацій Української православної церкви (московського патріархату), що знаходяться у Кропивницькому, розірвати всі юридичні зв’язки з російською православною церквою (московським патріархатом)та вжити необхідних заходів щодо зміни канонічного статусу церкви і виходу з московського патріархату.

"Позиція московського патріархату та персонально патріарха Кіріла є максимально людиноненависницькою у цій війні. Навіть в середньовічній історії важко знайти взірці такого безпрецедентного цинізму, як демонструє патріарх Кіріл, який своїми висловлюваннями, по суті благословив війська росії вбивати українців. Це означає, що представникам Московської патріархії не може мати жодного місця на українській землі. Через війну росії проти України, яку підтримує найвищий ієрарх московського патріархату, у нашому місті неможливе подальшого перебування в юрисдикції російського патріархату," - йдеться зокрема у документі.


Джерело: Кропивницька міська рада у Facebook