У Новоукраїнській громаді освітяни облаштували швейний цех (фото)

Перегляди: 712

Осередок з пошиття одягу для ЗСУ в Новоукраїнці організували жителі громади, функціонує він на базі центру дитячої та юнацької творчості «ЗОРІТ».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Спочатку тут шили теплі балаклави (близько 300 шт.) з матеріалів мешканців громади. По сезону розпочали й пошиття літніх балаклав, попри проблеми з пошуком необхідних тканин.

Майстрині спочатку замовляють тестові партії тканини, після узгодження зразків закуповують необхідний обсяг - рулони по 100 метрів. З одного такого рулону шиють 37 дощовиків. Всього вже виготовили та відправили на передову близько 60 плащів.

Зараз робота цеху вийшла на новий рівень. Наразі найбільше зусиль майстринь зосереджено на пошитті дощовиків. «Ми запросили військових і зняли з них мірки, також врахували усі їхні побажання. Отож, у результаті маємо дощовики, які зручно одягати на бронежилети та каски. Також індивідуально можемо шити великі або маленькі розміри» - говорить одна з ініціаторок створення швейного цеху Ірина Рубля.

Волонтерки зазначають, що найбільше проблем виникає з пошуком та закупівлею тканини та фурнітури. До швейної справи залучені працівники центру дитячої та юнацької творчості "ЗОРІТ", двох дошкільних закладів, підприємці, мами воїнів, які боронять Україну, та просто небайдужі жителі громади.


Джерело: Новоукраїнська міська рада у Facebook