УПЦ найближчим часом може оголосити про незалежність від російської православної церкви

Перегляди: 1307

На засіданні Синоду УПЦ (МП) сьогодні, 12 травня, планували обговорити питання незалежності від російської православної церкви.

За результатами сьогоднішнього Синоду є офіційна заява УПЦ. У ній - про «захоплення храмів Української Православної Церкви» (маються на увазі переходи релігійних громад до ПЦУ), прохання до Президента Володимира Зеленського («зупинити релігійну ворожнечу в українському суспільстві та вжити необхідних заходів проти беззаконних дій щодо Української Православної Церкви»).

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У заяві також сказано, що найближчим часом «буде скликано зібрання за участю єпископів, священників, монахів та мирян для обговорення проблем церковного життя, що виникли внаслідок війни і які нас всіх турбують».

За даними телеграм-каналу CBN | Кіровоградщина, «обговорення проблем церковного життя» - це оголошення рішення про незалежність від російської православної церкви та вихід зі складу московського патріархату. Принаймні це питання в порядку денному було.

Нагадаємо, Кропивницька міська рада підтримала звернення до єпископа Кіровоградського та Новомиргородського Іоасафа та керівників релігійних організацій УПЦ міста Кропивницького з вимогою засудити дії настоятеля РПЦ Кіріла й розірвати юридичні зв’язки з російською православною церквою.


Джерела:

• заява Священного Синоду Української Православної Церкви від 12 травня 2022 року;

• телеграм-канал CBN | Кіровоградщина.