Завершилося життя заслуженого художника України з Кіровоградщини

Перегляди: 2132

Завершилося життя заслуженого художника України, лауреата обласної премії імені Олександра Осмьоркіна Фелікса Полонського.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Фелікс Полонський народився в 1941 році в селі Хмельове Маловисківського району Кіровоградської області. У 1968 році закінчив Іванівське художнє училище. Багато років працював у Кіровоградському художньо-виробничому комбінаті Художнього фонду України.

Учасник інтернаціональних, всеукраїнських, обласних та персональних художніх виставок. Лауреат обласних премій: імені Юрія Яновського (1970), в галузі образотворчого мистецтва та мистецтвознавства імені Олександра Осмьоркіна (2007).

Твори художника зберігаються в фондах Міністерства культури України, Музею мистецтв (м. Кропивницький), а також в приватних колекціях у Німеччині, Франції, Болгарії, Австрії, Польщі, Ізраїлі, США та інших країнах.

Прощання з Феліксом Полонським відбудеться у понеділок, 16 травня 2022 року о 12 годині, на подвір'ї Будинку художника за адресою вул.Короленка, 12 а.


Джерело: Музей мистецтв у Facebook