У Новоархангельській громаді провели благодійний футбольний турнір на честь загиблого на війні земляка

Перегляди: 659

У суботу, 14 травня, у Новоархангельську відбувся турнір пам'яті загиблого учасника АТО Сергія Сурженка, весь призовий фонд спрямували на допомогу ЗСУ.

Сергій був палким прихильником футболу, тому футбольні турніри на його честь проводять двічі на рік - навесні та взимку, коли він загинув, уже протягом семи років.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Відмінність нинішнього турніру полягала у тому, що весь призовий фонд спрямували на благодійну допомогу ЗСУ. Спортсмени-аматори та гості заходу зібрали на потреби військових понад 22 тисячі гривень.

Сергій загинув 18 січня 2015 року в селі Спартак Ясинуватського району Донецької області. Захиснику було 29 років.

Його земляки - друг дитинства Борис Ткаченко, перший тренер Валерій Бутенко та однокласник Олександр Зубець, організовуючи спортивний захід, продовжують дбати про те, щоб память про Сергія продовжувала жити.

В зимових іграх беруть участь вихованці Новоархангельської дитячо-юнацької спортивної школи, у весняних — дорослі аматори футболу. Не став виключенням і травень нинішнього року.

Під час офіційного відкриття турніру відбувся благодійний аукціон. На ньому продали дві футболки з автографами, які належать колишнім вихованцям спортивної школи, а нині професійним гравцям футболу Роману Льопці та Артему Бафталовському. Роман зараз грає за клуб «Кривбас» (м. Кривий ріг), а Артем — за команду «Дайнава» (м. Алітус, Латвія).

Після урочистої частини відбулися футбольні матчі, участь у яких взяли шість команд з різних сіл Новоархангельської селищної ради.


Джерело: Новоархангельська селищна рада у Facebook