Випускникам дозволили здавати НМТ за кордоном

Перегляди: 681

Учора, 19 травня 2022 року, Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет підписав наказ, який затверджує перелік закордонних пунктів для проведення НМТ.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Міністерство освіти і науки України активно комунікувало з міністерствами освіти, представниками неурядових освітніх організацій європейських країн, а також із посольствами України для створення в них можливостей провести НМТ за кордоном.

Наразі підтверджено домовленості з багатьма європейськими партнерами, а отже, українці, які вимушено покинули свою Батьківщину через війну, зможуть вступити до омріяних закладів вищої освіти.

Провести тестування заплановано в таких країнах: Австрія, Бельгія, Болгарія, Велика Британія, Данія, Естонія, Ірландія, Іспанія, Італія, Латвія, Литва, Молдова, Нідерланди, Німеччина, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, Угорщина, Франція, Хорватія, Чехія і Швеція.

НМТ за кордоном організують так само, як і в Україні, тобто в спеціально обладнаних комп’ютерних центрах, де з учасниками працюватимуть українськомовні педагоги, навчені українськими експертами.


Джерело: Урядовий портал