На Кіровоградщині планують реорганізувати кілька важливих медзакладів. Що зміниться для пацієнтів

Перегляди: 15573

Кіровоградська обласна рада планує реорганізувати кілька закладів охорони здоров’я. CBN з’ясувало, що це означає для пацієнтів.

Проект рішення розглянуть на наступному сесійному засіданні облради. CBN має копію документу, наводимо тут його основну частину:

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«1. Припинити діяльність:

1) комунального закладу "Кіровоградський обласний інформаційно-аналітичний центр медичної статистики" у зв’язку з реорганізацією шляхом приєднання до комунального некомерційного підприємства "Регіональний центр громадського здоров'я Кіровоградської обласної ради";

2) комунального некомерційного підприємства "Олександрійський протитуберкульозний диспансер Кіровоградської обласної ради" у зв’язку з реорганізацією шляхом приєднання до комунального некомерційного підприємства "Кіровоградський обласний фтизіопульмонологічний медичний центр";

3) комунального некомерційного підприємства "Олександрійський онкологічний диспансер Кіровоградської обласної ради" у зв’язку з реорганізацією шляхом приєднання до комунального некомерційного підприємства "Обласний клінічний онкологічний центр Кіровоградської обласної ради";

4) комунального некомерційного підприємства "Олександрійський шкірно-венерологічний диспансер Кіровоградської обласної ради" у зв’язку з реорганізацією шляхом приєднання до комунального некомерційного підприємства "Кіровоградський обласний шкірно-венерологічний диспансер Кіровоградської обласної ради";

5) комунального некомерційного підприємства "Кіровоградський обласний наркологічний диспансер Кіровоградської обласної ради", комунального некомерційного підприємства "Олександрійський наркологічний диспансер Кіровоградської обласної ради", комунального некомерційного підприємства "Олександрійська психіатрична лікарня Кіровоградської обласної ради" у зв’язку з реорганізацією шляхом приєднання їх до комунального некомерційного підприємства "Обласна клінічна психіатрична лікарня Кіровоградської обласної ради".

Припинення їх діяльності здійснюється за умови забезпечення продовження дії трудових договорів з працівниками цих підприємств.

2. Перетворити комунальне некомерційне підприємство "Кіровоградська обласна наукова медична бібліотека Кіровоградської обласної ради" у комунальний заклад "Кіровоградська обласна наукова медична бібліотека Кіровоградської обласної ради"».

Прокоментувати майбутню реорганізацію ми попросили директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олега Рибальченка. Найбільше цікавили два питання: чи не планується скорочення працівників, і що зміниться для пацієнтів:

- Скорочення може торкнутися лише керівників. Цим закладам у зв’язку з дефіцитом лікарського персоналу не вистачає повноцінних пакетів фінансування від НСЗУ. Проект рішення не передбачає переїзду закладів чи чогось такого, вони залишаться там, де і є, просто з керівництвом тут, у Кропивницькому. Тобто для пацієнтів у цьому сенсі нічого не зміниться.

За словами Олега Рибальченка, реорганізація необхідна, щоб згадані в проекті рішення заклади отримували повноцінне фінансування від Національної служби здоров’я.