Землевпорядника судитимуть за відчуження 8 гектар заповідних земель

Перегляди: 915

Інженера-землевпорядника одного з ландшафтних заказників звинувачують у незаконному відчуженні 8 гектар земель у межах заповідного об'єкта, чим завдано мільйонних збитків державі.

Правоохоронці встановили: «Громадянин, будучи підприємцем та виконуючи обов’язки інженера-землевпорядника, вніс недостовірні відомості до технічної документації, зокрема до переліку обмежень щодо використання земельних ділянок

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Унаслідок цього, ділянка загальною площею 8 га, відповідно до змін, не значилася об’єктом природно-заповідного фонду та була незаконно відчужена. Сума завданих державі збитків склала 3,8 млн гривень.

Нині обвинувальний акт відносно особи у вчиненні правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 365-2 Кримінального кодексу України «Зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги» та ч. 3 ст. 358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів», скеровано до суду».

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років із конфіскацією майна.


Джерело: ГУ Нацполіції в Кіровоградській області