Підприємство з Кіровоградщини незаконно експортувало деревину через підсанкційні компанії Фірташа (фото)

Перегляди: 2623

Слідство встановило, що до незаконного переправлення цінної деревини за кордон через компанії Фірташа причетне держпідприємство з Кіровоградщини.

Учасники злочинної схеми незаконно переправляли за кордон оптові партії державної деревини цінних порід. Поставки продукції здійснювали за штучно заниженими цінами на підконтрольні іноземні фірми Дмитра Фірташа, який перебуває під санкціями РНБО.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Таким чином, держбюджет недоотримував десятки мільйонів гривень, які осідали на рахунках ділків, замість фінансування оборонних потреб України в умовах повномасштабної агресії рф.

Слідство встановило, що до організації протиправної діяльності причетне керівництво одного з державних підприємств лісового господарства у Кіровоградській області. Посадовці налагодили механізм одержання грошей на продажі за кордон пиломатеріалів з висококласних порід дубу.

Для реалізації оборудки чиновники уклали договори з афілійованою комерційною структурою (афілійована компанія – фірма, яка володіє пакетом акцій основного підприємства в обсязі, меншому, ніж контрольний), яка зареєстрована в одній з європейських країн і входить до сфери управління підсанкційних компаній.

Представники держпідприємства постачали іноземній стороні лісопродукцію в промислових об’ємах за штучно заниженими цінами. Для цього вносили недостовірні відомості щодо кількості та якості сировини, яку вивозили з території лісгоспу.

За попередніми даними, одержану «різницю» учасники схеми виводили у тінь через підконтрольні фірми.

Наразі керівнику держпідприємства повідомили про підозру у вчиненні злочину. Вирішують питання щодо обрання міри запобіжного заходу.

Також наразі триває досудове розслідування для притягнення до кримінальної відповідальності інших осіб, причетних до незаконної діяльності.


Джерело: Facebook Управління СБ у Кіровоградській області