На Кіровоградщині викрили шахраїв, які ошукали родину переселенців

Перегляди: 854

Кіберполіція на Кіровоградщині викрила шахраїв, які здавали в оренду неіснуюче житло.

Мешканці однієї зі східних областей, які зараз проживають у Кропивницькому, розмістили оголошення в мережі Інтернет про начебто надання в оренду квартири у місті Львові.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Потерпілий, мешканець Київщини, намагаючись разом з родиною на початку березня виїхати з місця постійного проживання у зв’язку із бойовими діями, зателефонував особам та забронював помешкання. Як передплату він переказав 14 тисяч гривень на вказаний зловмисниками банківський рахунок, після чого зв'язок з ними зник.

Поліцейські провели обшук у помешканні, де проживають особи, в результаті якого вилучили речові докази, що вказують на їх причетність до злочину.

Протиправну діяльність викрили співробітники відділу протидії кіберзлочинам в Кіровоградській області спільно зі слідчими Кропивницького районного управління, під процесуальним керівництвом окружної прокуратури.

Розслідування проводиться в рамках кримінального провадження за ч. 3 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років.

Нагадаємо, нещодавно група осіб також здавала неіснуюче житло на Кіровоградщині.


Джерело: ГУ Нацполіції у Кіровоградській області