Поки кропивничанин був на фронті, невідомі поглумилися над його будинком (фото)

Перегляди: 21153

Голова Громадської ради при Кропивницькій міськраді Леонід Лузан 20 лютого нинішнього року пішов до війська (Українська Добровольча Армія). Через три місяці приїхав у тижневу відпустку, зайшов у свій дім на Озерній Балці і, пробачте, охренів.

Поки що називати житло Лузана житлом язик не повертається. Невідомі залізли в будинок і поглумилися там.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

- Додому потрапив уночі, десь о пів на другу. Двері були заперті. Зайшов усередину — а тут таке. Як з’ясувалося, вибили шибку й залізли через вікно. З сусідами ще не говорив, може, вони щось чули чи бачили, - розповідає Леонід Лузан, стоячи у коридорі на ковдрі, якою до війни вкривався.

Грабіжники (хоча правильніше було би назвати їх вандалами) лише обрізали дроти (очевидно, щоб здати в пункті прийому кольорових металів), демонтували систему опалення і забрали продукти (крупи). У будинку є більш-менш цінні речі — телевізор, комп’ютерний монітор і системний блок, недешева шкіряна сумка, - але їх чомусь не взяли. Натомість зробили помешкання непридатним для проживання: розкидали і потрощили все, що змогли чи захотіли.

- Сталося це все, судячи зі слідів під вікном, близько тижня тому, - каже власник помешкання. - Скоріше всього, під час дощу, бо на ковдрі болото. А торік, восени, хтось зумів відкрити двері — винесли добра тисяч на сімдесят гривень. Розслідування ніби триває й досі, хоча за цей час мене жодного разу не викликали до слідчого. Цього разу збитки не підраховував, але, наприклад, поновити опалювальну систему — це вже хороша сума. Насос водяний розкурочили так, що відновленню не підлягає, - це ще тисяч шість...

Леонід Лузан заявив у поліцію, нині триває розслідування. А плани на відпустку довелося переглянути, принаймні на перші дні. Тепер замість гарячих шашликів і холодної горілки — віник і швабра.