У Кропивницькому оптимізують роботу громадського транспорту через дефіцит пального

Перегляди: 668

Начальник управління транспорту та зв'язку міської ради Віктор Житник розповів, якою є ситуація сьогодні на ринку пасажирських перевезень в обласному центрі.

«Громадський транспорт, попри усі складнощі, працює і навіть у години пік містяни можуть виїхати, куди їм потрібно. Звісно ж, є затримки через повітряні тривоги, які не дають нормально працювати комунальному транспорту. Наразі на маршрутах працюють 31 тролейбус і 9 автобусів, ми підсилили ті напрями, які недостатньо охоплені приватними перевізниками. Кількість маршруток, які курсують містом сягає до 180 одиниць техніки, у довоєнний час їх виїздило до 80 машин», - відзначив Віктор Житник.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Через дефіцит пального робота комунального громадського транспорту максимально оптимізована. У той же час міська влада і адміністрація КП «Електротранс» знаходять можливості поступового випуску на маршрути великомістких автобусів. Сьогодні містом курсують автобуси на маршрутах: №111 – три одиниці, два на №116 і по одному на №123 і №103. Маршрути №103 і №118 підсилені електротранспортом – за ними рухаються по одному тролейбусу, але лише до центру міста. Днями поновили роботу автобусного маршруту №46.

Віктор Житник підкреслив, що для того, аби стабілізувати роботу комунального транспорту і мати меншу залежність від дефіциту пального на АЗС, заступник міського голови Олександр Мосін доручив ввести в експлуатацію паливно-розливний модуль на підприємстві КП «Електротранс».

Щодо ймовірного підняття тарифів на проїзд, Віктор Житник досить обережний у своїх прогнозах — все залежить від того, наскільки швидко буде стабілізована ситуація на ринку пального. До того ж, на міський бюджет збільшується навантаження по відшкодуванню пільгового проїзду через збільшення кількості пільговиків серед внутрішньо переміщених осіб.

Для приватних перевізників особливих передумов для підняття тарифів немає, оскільки ціна на газ не змінилася.

«Офіційно з цим питанням вони наразі не зверталися», - повідомив Віктор Житник.


Джерело: Кропивницька міська рада