СБУ затримала жителя Кіровоградщини, який допомагав окупантам у Бучі

Перегляди: 19461

Служба безпеки України затримала жителя Кіровоградщини, який співпрацював з окупантами в Бучі.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Під час повномасштабного вторгнення в Україну російські війська масово вбивали жителів Бучі. Ці події вже ввійшли в історію під назвою «Бучанська різанина».

Затриманий - житель Голованівського району. Протягом першого місяця війни рф проти України він тимчасово мешкав у Бучанському районі Київської області і співпрацював з військовослужбовцями країни-агресора, надаючи відомості щодо особистих даних місцевих жителів, місць дислокації підрозділів ЗСУ, блок-постів, за що отримував від росіян можливість безперешкодно пересуватися населеним пунктом та систематично мародерствувати у будинках місцевих та магазинах.

Крім того, співробітники СБУ задокументували факт зберігання зловмисником гранати РГД-5, яку він отримав від невстановленого військовослужбовця рф.

Слідчі повідомили затриманому про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 111 та ч. 1 ст. 263 КК України (державна зрада та незаконне поводження з боєприпасами).

____

Джерело: СБУ