На Кіровоградщині судитимуть чиновників за незаконні оборудки з землею

Перегляди: 789

На Кіровоградщині судитимуть членів організованої групи: колишню голову сільської ради, депутата та землевпорядника, які махінаціями вивели із державної власності 12 гектар сільськогосподарських земель.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Наразі колишню голову однієї із сільських рад Олександрійського району, депутата цієї ж сільської ради та землевпорядника звинувачують у зловживанні службовим становищем та підробці документів.

Слідство встановило, що вказані особи діяли за попередньою змовою. Підробляючи офіційні документи (заяви громадян, протоколи та рішень сесій), передали у приватну власність шість земельних ділянок загальною площею 12 га без проведення відповідних засідань сесій сільської ради. Таким чином посадовці завдали державі збитків на майже мільйон гривень.

Олександрійська окружна прокуратура завершила досудове розслідування та зібрала достатню кількість доказів.

Досудове розслідування здійснювали слідчі СВ Олександрійського РВП ГУНП в Кіровоградській області, оперативний супровід – УСБУ в Кіровоградській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Джерело: Кіровоградська обласна прокуратура