У Кропивницькому колишнього голову райдержадміністрації підозрюють у незаконному привласнені землі у складі організованої злочинної групи

Перегляди: 4308

Правоохоронці викрили організовану злочинну групу на чолі з депутатом Кропивницької районної ради, яка незаконно привласнювала державні землі.

Окрім колишнього голови райдержадміністрації, (який наразі є депутатом райради від однієї із заборонених в Україні політичних сил) в злочинній схемі були задіяні колишній головний бухгалтер районної держадміністрації, дружина депутата та державні реєстратори.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За версією слідства, діяльність групи була спрямовувалася на заволодіння земельними ділянками у межах Кропивницького району та області вцілому.

Схема полягала у безоплатній приватизації земель на ім’я різних осіб з подальшою реєстрацією прав власності на себе та свої фірми.

Слідство встановило 13 незаконно привласнених земельних ділянок вартістю понад 600 тис грн. Незаконна реєстрація ще 150 земельних ділянок загальною площею понад 300 га перевірятимуть надалі.

Наразі депутату райради повідомили про підозру за ч. 4 ст.190 КК України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою, - карається позбавленням волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна).

Готується клопотання щодо обрання запобіжного заходу.


Джерело: Кіровоградська обласна прокуратура