У Кропивницькому встановлюватимуть нові адресні покажчики

Перегляди: 690

У Кропивницькому встановили нові вимоги до встановлення покажчиків назв вулиць та номерів будинків.

За інформацією голови Подільської районної у місті Кропивницькому ради Володимира Стецюка, досі не існувало єдиних вимог до адресних покажчиків. А їх встанвлення є однією з обов’язкових вимог правил благоустрою.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

"Це питання актуальне, тому створили робочу групу, до якої увійшли депутати міської і районних рад, працівники рекламних агентств і виконавчих органів, які затвердили зразки адресних покажчиків. Затверджено і відповідний порядок встановлення елементів адресного господарства — покажчиків назв вулиць та номерів будівель", - повідомив Володимир Стецюк.

Зокрема, порядком встановлення покажчиків назв вулиць та номерів будівель визначили два види адресних покажчиків — горизонтальний і вертикальний, виконані у гаммі двох кольорів — синього та білого. Напис виконується білим кольором українською мовою та дублюється в транслітерації латиницею. Номери покажчика пишуться розмірами двох рівнів: основний номер будинку — цифрою розміром першого рівня, буква і цифра після дробу — розміром другого рівня. Покажчики встановлюватимуть на кожному будинку та споруді, що мають адресу.

"Це питання потрібно вирішувати поступово, адресні покажчики замінять там, де вже прийнято рішення про перейменування вулиці. Зараз спеціальна група в рамках топонімічної комісії працює над концепцією зміни назв ще майже двох сотень геонімів, тому впорядкування адресного господарства триватиме", - зазначив секретар міської ради Олег Колюка.

Термін для зміни адресних покажчиків — два місяці. Протягом цього часу юридичні особи, підприємства, установи, жителі приватного сектору мають замовити і встановити нові вказівники. Орієнтовна вартість одного близько 300 гривень.


Джерело: Кропивницька міська рада у Facebook