На Кіровоградщині викрили директорку лісцентру, яка причетна до вирубки дерев у заповіднику

Перегляди: 2078

На Кіровоградщині працівники СБУ викрили директорку одного з дендрологічних лісових центрів Державного агентства лісових ресурсів України, причетну до незаконної рубки дерев ландшафтного парку-заповіднику.

Слідство встановило, що посадовиця на постійній основі, перевищуючи свої службові повноваження, надававала вказівки щодо незаконної порубки дерев на територіях та об’єктах природно-заповідного фонду – регіонального ландшафтного парку.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Слідчі СБУ встановили, що ці дії призвели до знищення багатовікових лісових насаджень лісу, який був під особливою охороною, що завдало значної шкоди навколишньому природному середовищу та багатомільйонних збитків державному бюджету.

Крім того, слідство з'ясувало, що незаконно заготовлена деревина цінних порід реалізовувалась в якості дров за заниженими цінами, хоча її могли передати ЗСУ для виготовлення фортифікаційних споруд. Вони критично необхідні для оборони регіону, який знаходиться у прифронотовій зоні ведення бойових дій з початку повномасштабного вторгнення окупаційних військ рф.


Джерело: Управління СБ у Кіровоградській області