У зв'язку з російською агресією в Україні внесуть певні зміни до навчальної програми окремих предметів

Перегляди: 973

МОН планує змінити методологію викладання історії, зарубіжної літератури та захисту Вітчизни.

"Зараз працюють високопрофесійні робочі групи, які створюють зміни до навчальної програми. До 15 червня ці групи мають подати результати до МОН. А потім їх вже вноситимуть окремими нормативно-правовими документами", - повідомив в ефірі національного телемарафону заступник міністра освіти Андрій Вітренко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У викладанні предмету "Захист Вітчизни" нахил робитимуть на національно-патріотичне виховання та більш практичну спрямованість вивчення дисципліни, зокрема, присвячуватимуть уроки протимінній безпеці.

Із зарубіжної літератури виключатимуть окремі твори російських авторів, які прославляють російську армію, наприклад, "Війну та мир".

Також внесуть зміни у методологію вивчення історії всесвітньої та України.

"Ми горді тим, що грунтуємося на національних українських архівних документах. Будемо вносити зміни у методологію викладання. Будуть виписані взаємовідносини між українською нацією та "руським міром", щоб діти знали історичну правду", - Андрій Вітренко.

До того ж, наразі обговорюється питання про друк нових підручників з історії.

Окрім того, посадовець повідомив, що з 1 вересня школи та університети України видуть на офлайн-навчання. Наразі фахівці проводять аудит приміщень на наявність укриттів.


Джерело: заступник міністра освіти Андрій Вітренко в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".