За програмою релокації у Кропивницький переїхали 22 підприємства

Перегляди: 707

Триває релокація підприємств із територій, які постраждали від російської агресії, до Кіровоградської області. У Кропивницькому департамент з питань економічного розвитку міської ради проаналізував наявність вільних виробничих площ, наразі актуалізується їх перелік.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Департамент опрацював 64 заявки від суб'єктів господарювання, які планують перемістити свої підприємства в місто чи область. Далі усі напрацьовані пропозиції від міської ради передаються до обласної військової адміністрації та керівників підприємств.

Як повідомила директорка департаменту з питань економічного розвитку міської ради Ніна Рахуба, підтверджено релокацію 22 суб'єктів господарювання із 7 регіонів України. Також релоковані сім вищих навчальних закладів.

За спеціалізацією релоковані підприємства й установи розподіляються таким чином: три підприємства займаються ремонтом та технічним обслуговуванням транспортних засобів; по два — оптовою торгівлею деталями та приладдям для автотранспортних засобів та оптовою торгівлею сільськогосподарськими машинами й устаткуванням; одне - дослідженням та розробкою в галузі природничих наук та інженерії; іншими видами діяльності — сім суб'єктів господарювання.

За географічною складовою найбільше суб’єктів переміщено із Донецької області, а також із Харкова та Херсона.


Джерело: Кропивницька міська рада