У Кропивницькому Центральноукраїнський національний технічний університет відновить оффлайн-навчання з 1 серпня

Перегляди: 903

Центральноукраїнський національний технічний університет готується розпочинати новий навчальний рік оффлайн та на місяць раніше - першого серпня.

Головна причина переносу дати початку навчального року на перше серпня – намагання максимально використати для роботи університету теплий період року, повідомив ректор ЦНТУ, професор Володимир Кропівний.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Уряд вже попередив про те, що країну чекає найважчий опалювальний сезон у нашій новітній історії, – говорить ректор. – Заклади вищої освіти в межах власної автономії мають право самостійно визначати графік навчального процесу, але Міністерство освіти і науки України рекомендує розпочинати навчання раніше, якщо є така можливість».

Планується, що студенти займатимуться у стаціонарному режимі й завершать семестр у листопаді, тобто до зимових холодів.

При цьому навчальний рік для студентів першого курсу традиційно розпочнеться на початку вересня. Першокурсники вийдуть на навчання також в оффлайн режимі.

Комісія ДСНС перевірила становище укриттів університету - результати дозволяють розпочати навчання в очному режимі.

Остаточно рішення про початок в ЦНТУ навчального року для студентів ІІ-IV курсів 1 серпня мають затвердити протягом двох тижнів.


Джерело: сайт ЦНТУ