В Олександрівці відкрили гуртожиток для переселенців (фото)

Перегляди: 3756

Як повідомляв сьогодні голова Кіровоградської ОВА Андрій Райкович, в Олександрівці відкрили гуртожиток для переселенців.

9 червня 2022 року в смт. Олександрівка розпочав роботу соціальний гуртожиток для внутрішньо переміщених осіб.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Участь у відкритті взяли: голова Кропивницької районної військової адміністрації Віталій Пастушенко, радник патронатної служби апарату обласної військової адміністрації Валентина Кулачко, Олександрівський селищний голова Олександр Безпечний, заступник селищного голови Василь Скляренко, секретар селищної ради Тетяна Половенко, депутати селищної ради, підприємці та жителі громади.

«Колишнє приміщення управління соціального захисту населення громади пустувало. Ми вирішили його переобладнати під соціальний гуртожиток. Працівники апарату ради, мешканці громади за підтримки сільгоспвиробників, депутатського корпусу за кілька місяців разом провели косметичний ремонт, переобладнали водопровід, каналізацію, облаштували кухню і санітарні кімнати, провели нові електромережі», - говорить Олександрівський селищний голова Олександр Безпечний.

Для діток поруч з гуртожитком облаштували дитячий майданчик. Гуртожиток може прийняти 40 осіб, наразі вже проживає 30 переселенців переважно із східних областей України.

Селищний голова повідомив, що у планах відкриття ще одного гуртожитку. Селищна рада планує прийняти на свій баланс приміщення геологорозвідувальній організації.

Державна служби геології та надр України вже погодилася передати це приміщення на баланс ради.


Джерело: Олександрівська селищна рада у Facebook, Кіровоградська ОДА у Telegram