В Олександрії підвищили оплату за проїзд у міському транспорті

Перегляди: 3754

З 15 червня в Олександрії вартість проїзду у межах міста складатиме 12 гривень, до селища Олександрійського – 18 гривень.

Відповідне рішення прийняв на засіданні виконавчий комітет Олександрійської міської ради, сьогодні, 9 червня.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як зазначають у міській раді, у першу чергу це пов’язано зі значним ростом цін на паливно-мастильні матеріали, питома вага яких у складі тарифу становить понад 60%.

Начальник управління економіки Ростислав Черевашко поінформував, що через воєнний стан та ускладнену логістику вартість дизельного палива збільшилась на 78%, пропану – у 2 рази, запчастини, автошини, аккумулятори, мастила здорожчали в 2-3 рази. Усі ці фактори змусили перевізників звертатися до міської влади з пропозицією встановити нові тарифи на проїзд.

Перевізники подали розрахунки та запропонували ціну на проїзд 17-18 грн по місту і 21 грн – до селища Олександрійського.

На час воєнного стану норми законодавства щодо регуляторної політики не діють. Тож управління економіки провело вибіркове обстеження пасажиропотоку та перевірило розрахунки тарифу. Після чого спеціальній робочій групі був представлений економічно обґрунтований граничний тариф до 12 грн по місту і до 18 грн – до селища Олександрійського.


Джерело: Олександрійська міська рада