Медики "швидких" отримають доступ до застосунку, який дозволить бачити геолокацію пацієнта та підтримувати з ним відеозв'язок

Перегляди: 442

Велика Британія надала Україні можливість безоплатно ввести у систему екстреної медичної допомоги додаток GoodSAM, який дозволяє бачити геолокацію пацієнта та підтримувати з ним відеозв'язок.

Застосунок з точністю до 20 метрів отримувати геолокацію абонента, що здійснює виклик бригади екстреної медичної допомоги (навіть за відсутності у нього додатку).

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

"Це надзвичайно важливо під час війни, оскільки наразі на підконтрольних Україні територіях перебуває велика кількість внутрішньо переміщених осіб, які погано орієнтуються або не орієнтуються в місцевості, де перебувають. Через це наявні непоодинокі випадки, коли без сторонньої допомоги людина не може чітко надати свої координати, телефонуючи на «103»", - йдеться у повідомленні МОЗ.

Окрім того, медики за необхідності, зможуть підтримувати з абонентом, що звернувся по допомогу, відеозв'язок.

Під час відеозв’язку лікарі можуть здійснювати консультації, надавати необхідні рекомендації і навіть виміряти частоту дихання та пульсу пацієнта.

Наразі додаток GoodSAM запроваджується у регіонах.


Джерело: Міністерство охорони здоров'я