Жителя Кіровоградщини судитимуть за браконьєрство

Перегляди: 1460

Судитимуть мешканця Кіровоградської області, який ловив рибу сітками на Кам’янському водосховищі, чим завдав шкоди на 250 000 грн.

38-річний житель Кіровоградської області на Кам’янському водосховищі, у межах Піщанської територіальної громади Кременчуцького району, рибальськими сітками загальною довжиною 100 метрів ловив судака, карася, плітку та іншу рибу загальною кількістю 135 штук, спричинивши природному середовищу шкоду майже на 240 тис. грн.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Дії особи кваліфіковано за ч. 1 ст. 249 КК України (незаконне зайняття рибним добувним промислом, що заподіяло істотну шкоду).

Подія сталася в лютому. Нині за процесуального керівництва Кременчуцької окружної прокуратури досудове розслідування завершено, обвинувальний акт направлено до суду.

Також з метою стягнення до бюджету територіальної громади завданої рибним браконьєрством шкоди прокуратурою до особи пред’явлено позовну заяву.

Слідчі дії у кримінальному провадженні проведено відділенням поліції № 2 Кременчуцького районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Полтавській області.


Джерело: Полтавська обласна прокуратура