На Кіровоградщині громадяни віддали шахраям більше 350 тисяч гривень

Перегляди: 869

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Протягом доби на Кіровоградщині громадяни віддали шахраям більше 350 тисяч гривень.

Загалом на території регіону з заявами до поліції про незаконне заволодіння коштами звернулося 6 осіб. Із них троє - жителі Кропивницького, а також Новоукраїнського району та міста Олександрії.

В обласному центрі до поліції надійшло повідомлення від жінки, яка втратила свої заощадження, заповнивши «анкету» на одному з інформаційних месенджерів. Під приводом збору коштів на допомогу військовим, особи скористалися даними банківської карти і таємним кодом, який вказала потерпіла.

Інша мешканка Кропивницького перерахувала гроші на рахунок, розміщений на одному з інтернет-ресурсів, начебто за придбання пального для автомобіля. У результаті втратила кошти та оплачений бензин так і не отримала.

Так само втратила кошти ще одна жителька обласного центру. За оголошенням переказала на рахунок незнайомої жінки кошти за оренду житла. Після цього потерпіла втратила зв’язок з «орендодавцем» і мусила звернутися із заявою про злочин до поліції.

34-річну мешканку Олександрії обдурили під час спроби придбати планшет через оголошення, розміщене на одному з інформаційних ресурсів. Після здійснення жінкою попередньої оплати за товар, «продавці» перестали відповідати на дзвінки та повідомлення.

Двоє інших громадян стали жертвами шахраїв через те, що повідомили дані банківських карток та перерахували власні кошти на рахунки, які вказали невідомі особи.

Шановні громадяни, будьте уважними! Дослухайтеся до наступних порад:

- не перераховуйте наперед гроші під час купівлі товарів через інтернет;

- у жодному випадку не повідомляйте дані своїх платіжних карток (пін-коди, термін дії чи номер картки, тризначний код безпеки на зворотному боці, sms-паролі). Це конфіденційна інформація, з допомогою якої з ваших рахунків можуть викрасти гроші;

- негайно припиняйте телефонну розмову з особами, які представляються працівниками банківських установ та намагаються з’ясувати будь-які дані щодо ваших карток чи рахунків;

- не переходьте за сумнівними гіперпосиланнями та не вводьте конфіденційні дані на підозрілих чи неперевірених ресурсах.


Джерело: пресслужба ГУ Нацполіції Кіровоградської області