У Кропивницькому нацгвардієць погрожував убивством голові окружного адмінсуду (подробиці)

Перегляди: 7904

Кіровський районний суд Кропивницького відправив у СІЗО на два місяці нацгвардійця, який у стані алкогольного сп’яніння приставив до голови окружного адмінсуду дуло пістолету.

Увечері 10 червня голова Кропивницького окружного адмінсуду Костянтин Притула йшов біля свого гаража і зупинився, щоб зав'язати шнурки.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Біля мене з'являється людина, яка каже: "Чого ти тут ходиш? А хто ти такий?" Я дивлюся, людина одягнена по-цивільному, кажу: "Може, ви назветеся спочатку?"» — згадує Притула.

Посперечавшись із незнайомцем, суддя назвався і показав службове посвідчення.

«Одразу після цього я побачив біля своєї скроні пістолет і почув, що він натиснув [курок], але куля не вилетіла. Я не знаю, чи це осічка була, чи патронів у нього не було. Я одразу спробував цей пістолет вибити. Як мені це вдалося — не знаю, бо я не боєць», — розповів суддя.

За словами судді, виявилось, що він не перший, на кого замахнувся нацгврдієць.

Чоловіком із пістолетом виявився 25-річний військовослужбовець із місцевої військової частини Нацгвардії Денис Щербов. Як повідомив голова військової прокуратури Кропивницького Андрій Клепов, нацгвардієць самовільно залишив частину зі штатною зброєю — пістолетом Макарова.

Адвокат підзахисного виправдовує напад тяжким психологічним станом та не сперечається, що нацгвардієць загрожував судді пістолетом. Водночас він заперечує, що це був замах на вбивство.

Також адвокат заявляє, що Щербов готовий співпрацювати зі слідством, кається і готовий прийняти покарання, але справедливе. На його думку, запобіжний захід потрібно замінити на домашній арешт.

Нагадаємо, затриманому загрожує позбавлення волі до 15 років.


Джерело: «Ґрати»