Верховна Рада підтримала ратифікацію Стамбульської конвенції

Перегляди: 450

Сьогодні, 20 червня, Верховна Рада підтримала ратифікацію Стамбульської конвенції про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству.

У суботу, 18 червня, Президент Зеленський вніч до Верховної Ради законопроєкт про ратифікацію Стамбульської конвенції. Сьогодні парламент підтримав її ратифікацію за проголосували 259 депутатів, проти - тільки 8.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Метою Стамбульської конвенції, є попередження, переслідування та викорінення насильства щодо жінок та домашнього насильства, яке вчинено також стосовно чоловіків та хлопців.

"Ратифікація Конвенції в першу чергу сприятиме підвищенню політичного іміджу України на міжнародній арені як країни, що послідовно дотримується взятих на себе зобов’язань у сфері захисту прав людини та основоположних свобод, тому положення, які визначені проектом акта, не мають прямого впливу на державний чи місцеві бюджети України", - йшлося у пояснювальній записці до проєкту закону Президента від 18 червня.

Стамбульську конвенцію відкрили для підписів 11 травня 2011 року, з 1 серпня 2014 року вона набрала чинності.

На сьогодні її підписантами стали 45 країн, проте ратифікували лише 33. Україна була підписантом конвенції з 2011 року.


Джерела: Пояснювальна записка до Проєкту Закону про ратифікацію Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами від 18 червня

Ярослав Железняк, народний депутат України від партії "Голос" у своєму Telegram-каналі