Олександрійця судитимуть за спробу підкупу поліцейського

Перегляди: 654

Хабар у 60 тисяч гривень пропонував мешканець Олександрії посадовцю поліції в обмін на уникнення кримінальної відповідальності за збут наркотичних засобів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено. Подальшу долю обвинуваченого вирішуватиме суд.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За даними слідства, чоловік, аби не потрапити за ґрати за зберігання наркотичних засобів, та подальше уникнення заходів щодо документування незаконної діяльності, запропонував та надав посадовцю поліції неправомірну вигоду у розмірі 60 тисяч гривень.

Обвинуваченому інкримінується вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України. У разі доведення вини йому загрожує від 4 до 8 років ув’язнення.

Досудове розслідування здійснювали слідчі СУ ГУНП України в Кіровоградській області, оперативний супровід – Кіровоградське управління департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Джерело: Кіровоградська обласна прокуратура