У Кропивницькому презентували збірку антивоєнних віршів (фоторепортаж)

Перегляди: 671

У кропивницькій Центральній міській бібліотеці імені Володимира Панченка презентували антологію «Поезія без укриття».

Загалом, до антології увійшли твори 70 сучасних українських поетів, це понад 200 поетичних творів на 240 сторінках.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У збірці представлені твори поетів із Бучі, Ірпеня, Борисполя, Білої Церкви, Києва, Чернігова, Сум, Харкова, Полтави, Черкас, Хмельницького, Рівного, Луцька, Львова, Ужгорода, Івано-Франківська, Тернополя, Чернівців, Вінниці, Кропивницького, Дніпра, Миколаєва, Херсона і багатьох інших міст і сіл нашої країни

Задум видати цю антологію виник у Кропивницькому, але згуртував поетів з усієї України та українців, які живуть за її межами.

Авторка ідеї та упорядниця книги – поетеса й літературознавиця, голова Кіровоградської обласної організації НСПУ Надія Гармазій.

«Ці рядки зароджувалися під гул сирен в укриттях, під гуркотняву коліщат евакуаційних потягів, і разом з тим – це вірші тих, хто бореться за перемогу і на передовій, і у слові. Серед авторів книги чимало волонтерів, добровольців, військових, тих, хто вимушено став вигнанцем у ці страшні дні, пережив окупацію… Тому це антологія всенародного протистояння, поезія, що виходить з укриття й вільно простує у світ як пам’ять про загиблих, як підтримка наших захисників, як хроніка війни, переосмислена на рівні болю, який робить нас незламними», – йдеться в анотації.

«Поезія без укриття» вийшла у видавництві «Дискурсус». Вартість - 150 гривень, 25% від продажу перераховують для наших воїнів.

Фото Ігоря Філіпенка, CBN.