У селі, де зафіксували випадок африканської чуми свиней, та навколишніх населених пунктах ввели 40-денний карантин (фото)

Перегляди: 1485

У зв'язку з випадком захворювання на африканську чуму свиней у селі Івано-Благодатне Кропивницького району від 20 червня встановили 40-денний карантин в зоні захисту, до якої також увійшли села Шостаківка, Українка, Овсяниківка, Грузьке, Шевченкове, Миколаївка та Карлюгівка.

Відповідно до рішення Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Кіровоградській РВА від 20 червня фахівці Держпродспоживслужби області та Кропивницької районної державної лікарні визначили епізоотичне вогнище, зони захисту (радіусом 7 км) та спостереження, а також встановили 40-денний карантин.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Фахівці ветеринарної медицини провели дезінфекцію епізоотичного вогнища – місця утримання свинопоголів’я. Із залученням ДСНС спалили та захоронили трупи тварин, а також залишки кормів, підстилки, предмети догляду, обладнання, контаміновані збудником АЧС. Місце спалювання продезінфікували.

Згідно з планом заходів щодо локалізації та ліквідації африканської чуми при в’їзді до села Івано-Благодатне встановили карантинний пост з попереджувальними знаками, забезпечили цілодобове чергування на посту із залученням представників ветеринарної медицини та Національної поліції. На посту облаштували дезбарʼєр при вʼїзді-виїзді на територію населеного пункту задля дезінфекції автомобілів.

Наразі повідомлень про інші випадки захворювання чи загибелі свиней на надходило.


Джерело: Головне управління Держпродспоживслужби у Кіровоградській області