На Кіровоградщині арештували майно підприємства, яке належало росіянам

Перегляди: 2252

Кіровоградська обласна прокуратура наклала арешт на корпоративні права та об’єкти нерухомості підприємства, яке належить росіянам.

Дане підприємство здійснює виготовлення офісного устаткування, діаграмних стрічок, карток для графічних цілей, газетного паперу, паперу ручного виготовлення та іншого некрейдованого, а її кінцевим власником є громадяни росії.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Задля збереження вказаного майна для його подальшої конфіскації слідчий суддя задовольнив клопотання прокурорів про накладення арешту на корпоративні права та комплекс будівель, що належить товариству, орієнтовна вартість якого складає понад 36 млн гривень.

Власником 91 % акцій цього підприємства є товариство, яке зареєстровано в росії та є активним учасником державних закупівель в російській федерації, в тому числі замовниками були підприємства Міністерства оборони російської федерації та Росенергоатом. Крім того, вказані товариства постійно перебувають у фінансово-господарських взаємовідносинах, про що свідчать укладені контракти про поставку продукції та сировини.

Досудове розслідування кримінального провадження за фактом привласнення бюджетних коштів в особливо великих розмірах (ч.5 ст.191 КК України) здійснюється слідчими СУ ГУНП в Кіровоградській області, оперативний супровід - Управління стратегічних розслідувань в Кіровоградській області Департаменту Стратегічних розслідувань Нацполіції України.


Джерело: Кіровоградська обласна прокуратура, ГУ Нацполіції в Кіровоградській області