Кропивничанин заробляв на військовій амуніції, якої не існує в природі

Перегляди: 449

Діяльність шахрая, який продавав у соцмережах військову амуніцію, якої насправді не існувало, викрили співробітники відділу протидії кіберзлочинам в Кіровоградській області спільно зі слідчими поліції Кропивницького районного управління, за процесуального керівництва Кіровоградської окружної прокуратури.

25-річний кропивничанин розміщував в одному з месенджерів оголошення про продаж військової амуніції: бронежилетів, плитоносок та глушників для автоматів. Від покупців вимагав попередню оплату за товар на банківську карту, а після отримання коштів замовлення не відправляв. Таким чином зловмисник заволодів коштами громадян на суму близько 5 тисяч гривень.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Працівники поліції провели обшук у помешканні, де проживає чоловік, в результаті якого вилучили речові докази, що вказують на причетність особи до протиправної діяльності.

Розслідування проводиться в рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років.

Кіберполіція нагадує: для безпечного онлайн-шопінгу варто обирати перевірені ресурси та надавати перевагу оплаті замовлення після отримання.


Джерело: ГУ Нацполіції в Кіровоградській області