В Україні безробітних залучатимуть до суспільно корисних робіт на час війни

Перегляди: 498

Якщо пропозицій роботи, яка відповідає навичкам безробітніх немає в базі даних, їм пропонуватимуть долучатися догромадських робіт.

У кожній області різновид робіт визначатимуть місцева влада та військово-цивільні адміністрації, але всі вони будуть спрямовуватися на відбудову інфраструктури та економіки країни.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

З усіма, хто долучиться до виконання робіт, підписуватимуть строковий трудовий договір. Цю роботу оплачуватимуть у розмірі мінімальної заробітної плати і вище. Також вона буде вищою за середню допомогу по безробіттю, адже на сьогодні середня виплата безробітним – 4635 грн, мінімальна зарплата – 6500 грн.

Запис у трудову книжку вноситься роботодавцем на вимогу особи, яка бере участь у суспільно корисних роботах.

До громадських та суспільно корисних робіт залучатимуть лише придатних за станом здоров’я. Водночас особа може лише двічі відмовитися від участі в громадських роботах, надалі це буде свідченням її несприяння у власному працевлаштуванні, а тому виплату допомоги по безробіттю припинять.


Джерело: Кіровоградський обласний центр зайнятості з посиланням на Постанову Кібміну №716 від 21 червня 2022 року