У громаді на Кіровоградщині планують реконструкцію колишньої комуністичної стели у патріотичну

Перегляди: 1280

В Олександрівській громаді представили ескіз Стели Перемоги та пропонують зібрати 60 тис. рн. на її реконструкцію.

У громаді зазначають, що стела у теперішньому її вигляді псує вид головної вулиці селища, тому що її не підтримують в належному вигляді вже десятки років. До того ж, орден на верхівці стели не несе у собі цінності, у тому числі мистецької, тому його можна відправити лише у місцевий історичний музей.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

"У нас, в Незалежній Україні, є вже своє сьогодення! То ж ми пропонуємо деконструювати стеллу і надати їй нашого національного змісту. Символічно, щоб ця стела називалася Стела Перемоги ! Також важливим є те, що вона автоматично стане візитівкою селища, тому що знаходиться майже при в'їзді і виїзді з громади!

Працювавши над проектом відповідно до актуальних цін на матеріали, монтаж, роботи з реконструкції, в цілому вартість складає 60 тис.грн

Пропозиція від групи депутатів така, щоб організувати збір коштів на дані роботи, та залучити кожного жителя Олександрівської громади до участі! Щоб кожен зміг зробити свій внесок в благоустрій території!", - йдеться у дописі розробниці ескізу Анастасії Бурківськоїна сторінці Олександрівської міської ради у Facebook.

У коментарях під постом жителів громади запитали, чи підтримують вони ініціативу.


Джерело: Олександрівська територіальна громада у Facebook