З 11 липня в Україні заборонять курити електронні сигарети у громадських місцях

Перегляди: 637

В Україні з 11 липня заборонять курити електронні сигарети та пристрої для нагрівання тютюну в громадських місцях, повідомляє МОЗ.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Такі обмеження передбачає ухвалений ще у грудні 2021 року закон. Фактично, цей закон прирівняв електронні сигарети та пристрої для нагрівання тютюну до звичайних цигарок.

Заборонять куріння та використання зазначених пристроїв у приміщеннях та поруч із закладами охорони здоров’я, спортивними та навчальними закладами, біля та всередині закладів громадського харчування, також у закладах культурного призначення (до прикладу, кінотеатрах і театрах).

Стосується ця заборона також приміщень органів державної влади, гуртожитків, аеропортів (крім спеціально відведених місць), дитячих майданчиків, вокзалів та автостанцій, зупинок громадського транспорту. Не можна також буде курити електронні пристрої для нагрівання тютюну у ліфтах, підземних переходах, громадському транспорті та таксі.

За порушення закону передбачені штрафи від 1000 грн для осіб, які палитимуть у громадських місцях, і до 15 000 грн юридичним особам (наприклад, власникам закладів харчування).


Джерело: Міністерство охорони здоров'я України