На Кіровоградщині судитимуть злодія в законі, коронованого в москві

Перегляди: 928

За створення злочинної організації та поширення злочинного впливу судитимуть злодія в законі на прізвисько Армен Хохол, якого, як повідомлялося, затримали 17 червня.

Отримали докази «авторитета» до злочинної діяльності співробітники управління стратегічних розслідувань в Кіровоградській області та слідчі обласної поліції.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За даними слідства, злодій в законі Армен Хохол організував та контролював діяльність груп, які вчиняють тяжкі та особливо тяжкі насильницькі злочини.

Свій особливий статус у кримінальному світі він отримав у 2011 році у Москві.

Аби уникнути відповідальності, «авторитет» переховувався від органів досудового розслідування, відтак його оголосили в міжнародний розшук. Крім того, щодо нього були запровадженні санкції РНБО.

Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено. Обвинувальний акт за погодженням із Кіровоградською обласною прокуратурою скерували до суду. Злодію в законі інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених:

- ч. 1 ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній);

- ч. 3 ст. 255-1 (встановлення або поширення злочинного впливу особою, яка перебуває у статусі суб’єкта підвищеного злочинного впливу, у тому числі у статусі «вора в законі») Кримінального кодексу України.

За скоєне обвинуваченому може загрожувати до 15 років ув’язнення.


Джерело: Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України